Cartile Inceputului de John Stephens

O noapte de iarna, cu ninsoare. Trei copii sunt alungati din casa lor de nemiloase forte ale intunericului. Zece ani mai tarziu, Kate, Michael si Emma inca nu au aflat ce s-a intamplat cand le-a fost separata familia. Raspunsul se ascunde intr-un atlas fermecat. Puterea atlasului este slobozita, iar copiii sunt transportati intr-un taram condus de o contesa cu parul balai si armata ei fara suflet. Kate si fratii ei se trezesc curand implicati intr-o aventura incredibila, una care include si copii captivi, aliati neasteptati, lupi insetati de sange, lupte subterane, o minge stralucitoare si fantomatica, uriasi care manuiesc sabii, si cautarea a trei carti de o putere incomensurabila. Plina de actiune, umor si emotii, Atlasul de smarald este prima etapa din calatoria care-i va purta pe Kate, Michael si Emma spre taramuri ciudate si periculoase si spre descoperirea propriilor firi. Este povestea a trei copii care au pornit sa-si salveze familia si vor fi nevoiti sa salveze lumea.

~~~~~

Kate: Cea mare. Singura care isi aminteste de parinti. A promis sa-si protejeze fratele si sora pana cand se intorc.

Michael: Iubeste cartile, e slabut, terorizat de cei mari la orfelinat (cumva, ochelarii lui sfarsesc mereu in toaleta). Ii plac mult povestile cu magie, in special cele care au si pitici.

Emma: Cea mai mica si mai razboinica. Devotata surorii si fratelui ei. Crede ca Michael e un ciudat fara speranta. Dar va lua la pumni pe oricine altcineva gandeste la fel. I-a aruncat in secret lui Michael ochelarii in toaleta. De doua ori.

Impreuna vor invata ca:

1. Magia e reala.

2. Emma cunoaste expresia „te rog“.

3. Doar ei pot salva lumea.


Ultimul volum al seriei va aparea, in strainatate, in anul 2014. El se va numi The Black Reckoning.

3 comentarii:

  1. Anonim spunea...

    Oho, ce mp bucur că i se face reclamă şi acestei cărţi, când a apărut volumul 2 nimeni nu spunea nimic de ea. Este atât de mişto volumul 1, are de toate; de la magie la suspans şi dragoste între fraţi. Este chiar magică, plus că are un umor autorul :)))
    Sper să apuc să citesc şi volumul 2 :)

  2. Unknown spunea...

    Mai aparae volumul 3 la noi in tara?

  3. Unknown spunea...

    Mai aparae volumul 3 la noi in tara?