Recenzie: Lacrima de Lauren Kate


DESCRIERE
Oriunde mergea Eureka, era si el acolo: Ander, un baiat blond si misterios care ii spunea ca e in pericol. 
Acesta stia lucruri despre Eureka pe care fata inca nu le cunostea, dar nu si cel mai intunecat secret al ei: din clipa in care isi pierduse mama in urma unui accident ciudat, Eureka isi dorea sa fi murit la randul ei. 
Avea putine lucruri la care tinea cu adevarat: doar pe prietenul ei, Brooks, si niste amintiri de familie - un medalion, o piatra misterioasa si o carte veche despre o fata care a avut inima franta si a plans atat de mult, incat a scufundat un intreg continent sub apa marii. 
Dar si Ander avea secretele lui. Povestea devine de-a dreptul obsedanta, iar viata Eurekai, mai intunecata decat si-ar fi inchipuit vreodata.

RECENZIE
Trebuie să recunosc, pe lângă Lacrima am mai citit de Lauren Kate două volume din seria Damnare. Din păcate am renunțat la ea din anumite motive.
Lacrima este primul volum din serie , aparit la editura Rao, si poate fi gasit in categoria beletristica pe librarie online Libris
Motivul pentru care am ales această carte a fost coperta. E absolut superbă, m-aș uita la ea ore întregi, nu glumesc! E una dintre cele mai frumoase coperți pe care le-am văzut până acum.
 Desigur trebuie să recunosc că mi-a plăcut și prologul cărții. Nu se găsesc multe cărți cu tema Atlantis la noi, scrise sau traduse din păcate.
Cu siguranță prologul m-a făcut să citesc  cartea Lacrima , aceasta fiind  una dintre acele cărți în care povestea nu începe decât de la jumătatea cărții, dar prologul a fost foarte interesant. Așa cum am spus, mi-a plăcut intriga acestei cărți și povestea pe care a urmat-o nu m-a dezamăgit!
Lauren Kate are un talent de a crea astfel de imagini superbe, vii, cu descrierile personajelor ample, cat si a mediul în care povestea se desfășoara.
Au fost câteva lucruri în această poveste, spre sfârșit, care au fost destul de confuze și probabil nu au fost date multe detalii pentru a menține sfârșitul primului volum în mister. Nu m-a deranjat acest lucru, dar aș fi preferat sa înțeleg mai bine .
Un alt lucru care m-a deranjat destul de tare a fost partea romantică, care lasă mult de dorit. Partea amoroasa în această carte e destul de inexistenta și am impresia că nu există scântei absolut deloc între Eureka și Ander. Deși probabil relația lor o să se aprofundeze ceva mai mult în volumul doi.
De Eureka nu m-am putut atașa foarte tare, deși trecutul ei e destul de tragic. Mama ei a fost ucisă în ceea ce toată lumea credea ca e un accident. Un val ciudat a măturat mașina în care Eureka și mama ei erau  chiar de pe un pod. Eureka a trăit dar, din păcate, mama ei nu.  Încă de la accident, Eureka a fost într-o spirală descendentă. Cine ar putea-o invinovăți? Nu-mi pot imagina pierderea mamei mele! Părinții Eurekai au divorțat atunci când ea era tânără.
În drum spre o întâlnire  Eureka are un mic accident cu un băiat foarte misterios pe nume Ander. Eureka este dintr-un oraș mic, în care toată lumea știe pe  toată lumea și nimic nu este ținut într-adevăr secret, dar ea nu l-a mai văzut Ander înainte. Un băiat înalt, musculos care are cei mai frumoși ochi albaștri pe care Eureka i-a văzut vreodată. Ander e un personaj foarte misterios, deși o urmărește pe Eureka de foarte mult timp,  Baiatul  care o știe de când era mică, care  îi știe temerile, dorințele, nesiguranțele, motivațiile...
De la întâlnirea celor doi v-a rezulta o serie de evenimente, evenimente care vor debloca destinul Eurekai. Există doar o singură problemă; Cel mai bun prieten al Eurekai a fost posedat de un demon dispus să ucidă pe oricine, în drumul său spre anihilarea lumei umane.
Lacrima a fost interesantă deoarece abordează subiectul mitologic, Atlantis care nu este des explorat, mai ales la noi în țară si mereu am fost fascinata de orasul disparut . Sunt sigură că fanii genului o să iubească această carte. Eu m-am bucurat de Lacrima, chiar dacă nu a fost preferata mea. Dar sunt cu adevărat entuziasmată pentru următoarea carte din această serie.

Multumesc librarie online Libris pentru aceasta carte oferita 

2 comentarii:

  1. Unknown spunea...

    O voi încerca cât de curând ;) am cumparat-o recent și nu ma tentat pana acum. Frumoasă recenzie! ❤

  2. Unknown spunea...

    De abia astept sa o imprumut de la prietena mea ca sa o citesc!! <3