Recenzie: INGERI de L.A. Weatherly


Muritorii de rand tanjesc sa vada macar o data in viata un inger. Sunt fiinte uimitoare, a caror atingere vindecatoare alina. Dar daca in spatele puterii lor s-ar ascunde un scop malefic?
 Willow, o tanara cu un dar special, poate vedea viitorul si visele muritorilor, dar nu stie de unde provine aceasta putere. Pana cand il intalneste pe Alex, un tanar care stie multe despre ingeri. Baiatul cunoaste secretul lui Willow, iar misiunea lui este sa o oprească. Totusi, in ciuda lor, Willow si Alex se vor indragosti, iar dragostea lor va schimba totul.

Recenzie:

Primul lucru care m-a atras la  cartea Ingeri de L.A. Weatherly   a fost coperta, e absolut superba! Apoi a fost descrierea  cartii, foarte interesanta mai ales ca nu e prima data cand citesc o serie unde ingerii sunt "baietii rai"  si aici ma refer la seria Îngeri căzuți (Penryn and the End of Days #1) de Susan Ee care a fost minunata si speram ca si aceasta carte va fi interesanta.

Ingeri a fost destul de ok, am ramas plăcut surprinsa, desi are un start lent, ritmul se schimba o data ce Willow și Alex isi incep calatoria.
Povestea se schimba intr-o dragoste adolescenta "lipicioasă" aproximativ 2/3 din carte ,dar cel puțin ,autoarea ii lasa pe Willow și Alex sa își petreaca timpul împreună și să se cunoască reciproc mai întâi.

Cartea alternează din doua perspective : a lui Alex și Willow . De asemenea, exista si puncte de vedere de
la două dintre personajele secundare care joacă un rol important în poveste.

Caracterizarea a fost bună,Willow este un pic diferita de fata normala, cu abilitățile ei psihice și dragostea ei pentru  mașini si  mi-a fost instantaneu simpatica, Alex este tipul, sexy si misterios de care te poti indragosti dintr-o singura privire. dar din pacate nu m-am putut atasa foarte mult de nici un personaj,

Relația dintre Willow și Alex pur și simplu nu are sens pentru mine. Vreau să spun, că știu că sunt adolescenți, dar mergând de la "Te urăsc" la "esti cel mai important lucru din viața mea" cat ai clipi din ochi a fost un pic cam mult pentru mine.
Au plecat de la premisa: nu vorbeau unul cu altul, iar în ziua următoare isi declarau dragoste eterna. Cred că dragostea lor ar fi
fost ceva mai credibila dacă romantismul ar fi fost introdus treptat.

Un alt lucru care nu mi-a placut a fost faptul ca Alex a fost recrutat de către CIA, în timp ce încă era un adolescent. Vreau să spun , CIA este o organizatie secreta și alte chestii, dar acest lucru nu este deloc credibil, recrutand un adolescent si transformandu-l intr-un asasin de elita. Nu cand ai de a face cu ingeri!


Pentru mine,  a fost o carte bună. A avut acțiune, suspans, dragoste, și o poveste interesantă. Dar am simtit ca  i-a lipsit acel ceva care sa o faca....epica. Cartea a fost  o lume mică încercând să pară mare. I-a lipsit acele elemente care te tin cu sufletul la gura, incat sa  nu poti lasa cartea din mana pana nu ajungi la ultima pagina...

Cartea Ingeri de L.A. Weatherly este publicata de Editura Rao si poate fi achizitionata de pe site-ul librarie online Libris , categoria Literatura Universala   


0 comentarii: